5 fouten die schoonmaakbedrijven impopulair maken

Schoonmaakbedrijf Rotterdam

Er zijn een paar redenen waarom dit een probleem voor je kan zijn. De eerste is dat een vies huis een vieze buurman kan betekenen, waardoor mensen minder vertrouwen in het algemeen hebben. Het is ook mogelijk dat uw buurman een vuile huishoudster heeft, waardoor mensen weer gaan twijfelen aan de hele operatie. Vermijd deze veel voorkomende valkuil door het huis van uw klanten altijd als een blanco lei te zien. Ruim stof en spinnenwebben op, stofzuig de tapijten en stof de meubels. Zelfs als u de ramen schoonmaakt en buiten bent, zullen uw klanten zich veel beter voelen over wat u doet als ze het werk kunnen zien dat u doet.

De leverancier is te duur.

Dit is er een die je bij de meeste klanten zult merken. U zult bijna altijd horen dat uw prijzen te hoog zijn, en dat andere bedrijven goedkoper zijn. Dit is onjuist. De hoeveelheid werk die je doet gaat in je prijzen zitten, en soms zul je extra uren moeten werken om de klus goed te klaren. Als u in het begin te veel vraagt, zult u het moeilijk hebben om klanten aan te trekken die met u kunnen concurreren. Vermijd deze valkuil door een tarief te rekenen dat concurrerend is met je collega schoonmakers, maar je toch genoeg wil betalen voor een goede service. Uw winst moet komen van de service die u levert, niet van het dragen van onnodige inventaris.

De klus is te groot voor uw bedrijf

Dit is misschien geen probleem voor u, maar wel voor uw klanten. Veel mensen beseffen niet dat een schoonmaakdienst geen eenmalige gebeurtenis is. Nadat je hun huis hebt schoongemaakt, zul je keer op keer moeten terugkomen. Doe je dit met de verkeerde klanten, dan kan het zijn dat je hun huis schoonmaakt zonder daarvoor betaald te worden. Dit kan een gevaarlijke situatie zijn. Als je niet weet hoe je hiermee moet omgaan, kun je jezelf in de problemen werken en waardevolle klanten verliezen. Vermijd deze valkuil door een beleid en procedure te hebben als het gaat om het schoonhouden van het huis van een klant. Stel een contract op met je klanten waarin je uitlegt wat je gaat doen en wanneer je dat gaat doen. Dit geeft je duidelijkheid over de verwachtingen en helpt je te voorkomen dat je in de problemen komt met je klanten.

De reputatie van het huis van de klant is slecht.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om deze reputatie te verbeteren en jezelf een meer waarschijnlijke kandidaat voor een schoonmaakopdracht te maken. Ten eerste, zorg ervoor dat je altijd in goede conditie bent met je apparatuur. Houd uw stofzuiger en dweil schoon en in werkende staat. Ook moet uw verzekering in orde zijn. Schoonmaakmateriaal is een dure aangelegenheid, en de verzekeringsmaatschappijen die polissen voor schoonmaakbedrijven schrijven zijn berucht om hun opzegging. Als u een van deze bedrijven langs ziet komen, zeg uw polis dan onmiddellijk op en zorg ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe polis afsluit. Vermijd deze valkuil door altijd klaar te staan om te reageren op verzoeken van klanten. Naarmate de behoeften van uw klant veranderen, moet ook uw apparatuur veranderen.